Rössl Bianco je malebný historický penzion s bistrem a restaurací, který se nachází přímo pod arkádami starého centra města Merano. Budova si zachovává půvab dávných časů – rustikální dřevěné trámy, odkryté kamenné zdi a detailní historická výzdoba vytvářejí útulné a autentické prostředí. První zmínka o Rössl Bianco pochází z roku 1745. Od této doby sloužilo jako hostinec. Od roku 2018 penzion a restauraci provozuje paní Anna Fejes. Zaměřuje se na autentickou italskou a tyrolskou kuchyni a pokrmy připravuje z vysoce kvalitních regionálních surovin.
Jaká jídla vaříte v konvektomatu Retigo a jaké způsoby přípravy při tom využíváte?
V konvektomatu připravujeme dušená jídla a zeleninu. Také v nich pečeme maso i koláče. Naším typickým a vyhlášeným pokrmem je zapečený lilkový nákyp (Melanzane al Parmigiano). A v neposlední řadě jej používáme na regeneraci pokrmů.
Jaké výhody přináší Retigo do vaší kuchyně?
S konvektomatem jde příprava jídel rychleji, což je při objemu 150 až 200 jídel denně velká úleva. Velké plus k tomu přidává také příčný zásuvný systém.
Doporučila byste konvektomat Retigo i jiným provozovnám?
Ano, je to malý, skladný a kvalitní pomocník.
Co pro vás Retigo znamená jedním slovem?
Perfektní.
Anna Fejes
Majitelka a šéfkuchařka