Stylová kavárna Jannie's coffee house nacházející se v zrekonstruovaném multifunkčním domě Brillovka v centru Rožnova pod Radhoštěm nabízí kromě výborné kávy širokou škálu dezertů z vlastní cukrářské výroby, snídaňové menu, snacky a polévky. Nepostradatelným pomocníkem v kuchyni je cukrářská a pekařská pec DeliMaster.
Jak cukrářskou pec DeliMaster ve svém provozu využíváte?
► Využíváme ji prakticky na všechno. Dortové korpusy jsou v ní krásně nadýchané. Skvělá je na pečení bílkového těsta, takže v ní děláme pusinky, laskonky a makronky. Dále pečeme cheesecaky, kynuté buchty, koláče, odpalované těsto, i croissanty jsme zkoušeli.
Kdybyste srovnala zkušenosti „před DeliMasterem“ a nyní, v čem vidíte největší rozdíl?
► Laskonky a makronky jsme dříve pekli v horkovzdušné troubě a výsledek nebyl tak dobrý. Byly matné a neměly „sukýnku“. V DeliMasteru jsou naprosto dokonalé, drží barvu a jsou hezky lesklé.
Pusinky nepraskají, laskonky jsou perfektně vysušené. Cheesecaky také nepraskají. Když je vytáhneme z DeliMasteru, jsou krásně hladké. Dříve se nám stávalo, že po vytažení z horkovzdušné trouby praskly a po zalití želatinou nevypadaly hezky.
Jakou funkci oceňujete nejvíce?
► Vzhledem k tomu, že pec využíváme opravdu na maximum každý den, oceníme, že si můžeme nastavit nejideálnější čas pečení, který už známe na základě zkušeností, a pec nás pak sama upozorní. Nemusíme nic hlídat.
Doporučila byste cukrářskou pec DeliMaster do dalších provozů?
► Určitě ano. Kdybychom mohly, tak si ji pořídíme i domů.
Miroslava Jurošková, cukrářka