Restaurace City Club, nacházející se nedaleko centra Rožnova pod Radhoštěm, nabízí moderní kuchyni i oblíbené mezinárodní speciality. V restauraci kladou důraz na kvalitní suroviny a profesionální kuchyňské vybavení. V roce 2023 do své kuchyně pořídili konvektomat Retigo, který se rychle stal nedílnou součástí jejich každodenního provozu.
V následujícím rozhovoru s kuchařem Petrem Jurajdou se dozvíte, jak tento přístroj kuchařskému týmu usnadňuje práci.
Co všechno v konvektomatu připravujete?
Úplně všechno - od brambor, zeleniny po pečená masa. Opravdu všechno.
Jaké programy nejvíce využíváte?
Nejraději používáme vlastní programy, které jsme si sami nastavili a víme, že nám vyhovují. To výrazně urychluje a usnadňuje naši práci.
Využíváme také nízkoteplotní pečení přes noc, zejména při přípravě hovězích žeber. Ta se pečou opravdu dlouho – celou noc při nižší teplotě.
Kdy vám v rámci dne konvektomat nejvíce pomáhá?
Jednoznačně v době obědů, při přípravě à la carte jídel. V naší restauraci jde především o různé přípravy mas, např. sous-vide.
Co říkáte na ovládání konvektomatu Retigo? Vyhovuje vám?
Ovládání je rychlé a jednoduché. Displej reaguje velmi spolehlivě, dokonce i v mastných rukavicích, což je obrovská pomoc.
Co pro vás znamená Retigo jedním slovem?
Kvalita.
Doporučil byste Retigo jiným provozům?
Určitě.
Jurajda Petr
Šéfkuchař