Retigo s.r.o.

KYNUTÝ CHLÉB ALTAMURA

KYNUTÝ CHLÉB ALTAMURA

Původ: Apulia, Itálie, Velikost: Jeden větší bochník


Tip šéfkuchaře:

Použijte vysoce kvalitní bio mouku.

Ingredience:

600g mouky z tvrdé pšenice, jemně mleté
400ml vody
120g kvásku
15g soli

Postup:

1.   Smíchejte kvásek s moukou a nechte 30 minut odpočívat.
2.   Udělejte důlek uprostřed těsta a v průběhu hnětení postupně přidávejte vodu.
3.   Vmíchejte sůl a nechte hníst 30 minut.
4.   Vložte těsto v míse do konvektomatu, spusťte program Pečivo – Kynutí a změňte čas na 1 hodinu.
5.   Znovu nechte hníst a poté nechte těsto odpočinout dalších 10 minut.
6.   Vydělejte těsto z nádoby a vypracujte do tvaru bochníku.
7.   Poprašte těsto moukou a navrchu bochníku udělejte několik mělkých diagonálních řezů.
8.   Zaprašte znovu moukou a nechte odpočívat dalších 30 minut.
9.   Nastavte na konvektomatu kombinovaný režim (nízké otáčky ventilátoru) a teplotu 220°C.
10.  Pečte 30 minut.

Dobrou chuť!