Retigo s.r.o.

KVĚTÁK ZAPEČENÝ SE SÝROVO-HOŘČIČNOU OMÁČKOU

KVĚTÁK ZAPEČENÝ SE SÝROVO-HOŘČIČNOU OMÁČKOU

Porcí: 8, Původ: Kypr


Ingredience:

450g květáku
55g másla
55g hladké mouky
10g hořčičného prášku
Sůl
500ml mléka
100g nastrouhaného sýru cheddar
Pepř

Postup:

1. Dejte květákové růžičky do sáčků na sous-vide vaření, osolte a přidejte mléko. Sáčky zatavte.
2. Vložte sáčky na roštech do konvektomatu. Nastavte režim Pára, teplotu 82°C a vařte 40 minut.
3. Sáčky vyndejte z konvektomatu, vyjměte květák a slijte si do mísy mléko, které použijete na přípravu hořčičné omáčky.
4. Na pánev dejte máslo a mouku. Míchejte při nízkém výkonu plotýnky, dokud se tyto dvě ingredience nespojí. Osolte a přidejte hořčičný prášek, pokračujte v míchání. Nalijte do pánve mléko, které jste si slili ze sáčků (nejlépe, když bude stále teplé). Zesilte výkon plotýnky a míchejte omáčku, dokud nebude hladká a nezhoustne. Opět snižte výkon plotýnky, přidejte do omáčky sýr a nechte jej změknout.
5. Dejte květák do gastronádoby, opepřete a přelijte přes něj sýrovo – hořčičnou omáčku.
6. Vložte gastronádobu do konvektomatu a nastavte na něm funkci „Golden Touch“.
7. Pečte 10 minut dozlatova.

Dobrou chuť!