Retigo s.r.o.

Jehněčí sekaná s pohankou

Šťavnaté jehněčí maso s pohankou v bránici. Recept šéfkuchaře Honzy Malachovského.


SUROVINY:

Mleté jehněčí maso 400 g

Mleté vepřové maso 400 g

Cibule 250 g

Mléko 300 ml

Česnek stroužek 5 ks

Rohlík 3 ks

Vejce 2 ks

Kmín, malá lžíce

Majoránka, velká lžíce

Sůl 20 g

Pepř, malá lžíce

Bránice

Pohanka loupaná 100 g

POSTUP:

  1. Do GN nalijeme vodu do výšky 2 cm.
  2. Rohlíky nakrájíme na kostky 1x1 cm, dáme do mísy a zalijeme mlékem, aby změkly. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  3. Do mletého masa přidáme namočené pečivo a zbylé suroviny a důkladně promícháme. Mokrýma rukama vytvarujeme z masové hmoty šišku. Uhladíme ji, na povrchu potřeme vodou a vložíme do GN.
  4. Během pečení sekanou přeléváme vypečenou šťávou. TIP: Konvektomat po hodině vypneme a sekanou v ní necháme ještě 15 minut dojít.
  5. Poté sekanou nakrájíme na plátky, přelijeme vypečenou šťávou a můžeme podávat s bramborami nebo bramborovou kaší.