Byli jsme u zrodu největší paelly v Česku
Stáli jsme u zrodu největší paelly, která kdy byla v České Republice připravena.
Fotogalerie
Akce organizovaná ve spolupráci Asociace školních jídelen, Velvyslanectví Španělska v Praze a města Vsetín, byla skvělou příležitostí představit španělskou gastronomii v Česku.
Náš kuchař Lukáš Halamíček, spolu s týmem Enriqua Garcíi Tejady, který je v Česku známý svými paellami, společnými silami připravili nejen paellu, ale i další španělské speciality, jako gazpacho, churros a turrón pro 560 dětí a učitelů vsetínské ZŠ Luh. Příprava této rekordní porce vyžadovala pečlivou organizaci a kvalitní suroviny, včetně 180 litrů domácího vývaru.
Tato akce přinesla dětem nové chuťové zážitky a zároveň umožnila podílet se na šíření zdravé a autentické španělské gastronomie. Reakce dětí byly fantastické. Těšíme se na další podobné projekty.