Retigo s.r.o.

Co je šokový zchlazovač/zmrazovač?

Čerstvost, vyvážená chuť a vizuální dokonalost jsou tím, co hosté nejvíce na podávaných pokrmech hodnotí a oceňují. Na prvním místě ale vždy stojí kvalita a hygienická bezpečnost pokrmu. Abyste mohli toto vše zaručit a zároveň bez náročného vaření uspokojit větší množství zákazníků, budete potřebovat profesionální šokový zchlazovač - šoker.



Proč zchlazovat?

Zařízení, které se již stalo nepostradatelným pomocníkem v každé profesionální kuchyni. Šokový zchlazovač dokáže vložené pokrmy zchladit v daném časovém limitu na teplotu +3 °C, případně zmrazit až na -18 °C. Rychlost zchlazovacího nebo zmrazovacího cyklu eliminuje riziko množení nežádoucích mikroorganismů a zaručí bezproblémové dodržení norem HACCP. U zmrazování je zásadní výhodou velká rychlost. To zaručí, že se v pokrmu nevytvoří makrokrystaly ledu, které by jinak při tradičním pomalém zmrazování v obyčejné mrazničce potrhaly buněčné stěny, a při rozmrazování by maso ztratilo většinu přirozené šťávy.