Retigo s.r.o.

Co je šokový zchlazovač/zmrazovač?

Čerstvost, vyvážená chuť a vizuální dokonalost jsou tím, co hosté nejvíce na podávaných pokrmech hodnotí a oceňují. Na prvním místě ale vždy stojí kvalita a hygienická bezpečnost pokrmu. Abyste mohli toto vše zaručit a zároveň bez náročného vaření uspokojit větší množství zákazníků, budete potřebovat profesionální šokový zchlazovač - šoker.



Practic

Šokové zchazovače Practic jsou jednodušší variantou šokerů s omezenými funkcemi, menší kapacitou mražení/chlazení a slabší dodatečnou výbavou. Chlazení/mrazení je však stále na vysoké úrovni a zákazníkům, kterým stačí základní vybavení budou tyto modely plně dostačovat. Šokery Practic jsou dostupné ve 4 velikostech.

  • Ideální kombinace úspory peněz, výkonu a spolehlivosti
  • Provedení z nerezové oceli aiSi 304
  • Vzduchem chlazená kondenzační jednotka
  • 60 mm polyurethanová pěnová izolace (40 kg/m 3)
  • Manualní Soft a Hard chladící a mrazící cykly
  • Chladící a mrazící cykly kontrolované časem a teplotou
  • Možný automatický udržovací cyklus
  • Teplotní sonda
  • Automatické rozmrazování (kromě 4 a 5 zásuvových modelů)

Proč zchlazovat?

Tuto otázku si mohou klást snad jen příznivci rychlého občerstvení. Gurmáni jako my, velmi dobře vědí, že uspokojit najednou větší množství rozličných chutí v krátkém čase bez sáhodlouhého vyvařování, při dodržení vysoké kvality a bezpečnosti připravovaného pokrmu, lze právě jen za pomocí šokového zchlazovače Retigo. Rychlým zchlazením předvařených pokrmů předcházíme nežádoucímu množení mikroorganismů. Takto zchlazený pokrm si uchovává svoji přirozenou vlhkost, barvu, chuť i aroma a je tak vždy připraven vykouzlit úsměv a dobrou pohodu u všech nedočkavých strávníků.

Příprava a udržování (COOK & HOLD )
Po uvaření lze jídlo, které se okamžitě nepodává, uchovávat při výdejní teplotě v udržovací skříni. Přesné nastavení teploty a stupně vlhkosti zaručí neměnnou kvalitu a chuť pokrmu po celou dobu až do okamžiku výdeje.

Příprava a šokové zchlazování (COOK & CHILL )
Vhodné řešení pro systém odloženého výdeje jídel. Podle plánu se dopředu uvaří větší množství jídel, které se ihned po uvaření zchladí v šokovém zchlazovači a poté se skladuje dle potřeby až 5 dnů. Zchlazené jídlo se před podáváním průběžně regeneruje v regenerátoru nebo konvektomatu.

Retigo HACCP software
Tento speciálně vyvinutý software Vám pomáhá snadněji kontrolovat všechny kritické body ve všech fázích přípravy pokrmů ( vaření, udržování nebo šokové zchlazení - zmrazení, regenerace ). Záznamová jednotka šokového zchlazovače automaticky ukládá do paměti všechny důležité hodnoty, které lze následně stáhnout do PC, prohlížet na monitoru, uložit jako soubor nebo vytisknout ve formě protokolu. S tímto jediným universálním softwarem si vystačíte u všech zařízení firmy Retigo a tak z jednoho PC máte dokonalý přehled o celkovém dění ve Vaší kuchyni.

Výhody

Zaručená hygiena a bezpečnost

Tento způsob úpravy pokrmů nám zabezpečuje snadnější dodržování norem HACCP a minimalizaci rizika kontaminace pokrmů bakteriemi.

Efektivnější využívání času

Předvařený a zchlazený pokrm nám v době špiček výdeje usnadňuje a urychluje výdej jednotlivých jídel.

Úspora nákladů

Vzájemnou kombinací přípravy většího množství jídel v konvektomatu a jeho následném zchlazení v šokeru, šetříme energii vícenásobných procesů vaření. Díky možnosti zpracování pokrmů „dopředu“, můžeme využít množstevních i sezónních slev při nákupech jednotlivých surovin.

Pestřejší menu

Velká výhoda okamžitého výdeje různorodého předvařeného menu, kdy zchlazený pokrm můžeme skladovat až 5 dnů a zmrazený pak až několik měsíců.

Vysoká kvalita pokrmů a menší hmotnostní ztráty

U takto upravených pokrmů zůstává uchována jejich přirozená vnitřní vlhkost, nedochází k hmotnostním ztrátám a poklesům kvality pokrmů.

Snížený odpad a přesnější řízení porcí

Takovýto způsob uchovávání potravy nevede ke zbytečným ztrátám, regenerují se pouze objednaná jídla a porce se tak vydávají naprosto přesně.